Яйцата на закуска намаляват апетита през деня

09-01-2014

Най-доброто, което може да се направи сутрин, а да заместим овесените ядки с питателна закуска включваща яйца, месо и мляко.

Сутрешният прием на протеини е от решаващо значение за това дали ще се чувстваме гладни през остатъка от деня, показва изследване, публикувано в научното списание “Nutrition Research”, съобщава БГНЕС.

Хората, които закусват с храна, богата на протеини като яйца например, консумират по-малко калории на обяд или вечеря, отколкото тези, които са си набавили същите енергийни стойности сутринта, но не с протеини, а с въглехидрати.

Водещият автор на изследването д-р Мария Фернандес обясни, че смисълът му бил да се сравнят два типа традиционни закуски в САЩ. Резултатите категорично показват, че храната, богата на протеини, помага за контролирането на чувството на глад през останалата част от деня.

Специалистката също така подчертала, че изследването доказва, че протеините са от голямо значение за организма, поради което те трябва да са неразделна част от първото хранене през деня.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net