Авокадото помага за здравословно отслабване

14-07-2020

Диетолог обясни защо всички, които отслабват, трябва да ядат по-често авокадо.

Месестата част на авокадото съдържа огромно количество полезни витамини и минерали, които помагат за подобряване работата на стомашно-чревния тракт, изгарянето на мазнини и в крайна сметка – за отслабване, защото създава чувството за дълготрайна ситост”, заяви диетологът Олга Декър.

Тя отбеляза, че плодовете на авокадото са богати на фолиева киселина, витамини B, A, C, K, както и на калций, фосфор, желязо, натрий, мед, йод и магнезий.
'Половин авокадо съдържа седем грама фибри - това е почти 30 процента от дневната стойност, която е нужна на човешкия организъм. Освен това олеиновата киселина понижава холестерола, а L-карнитинът ускорява метаболизма и помага за 'изгарянето' на излишните килограми', написа Декър в своя профил в Инстаграм.

Авокадото се счита за висококалоричен продукт (212 килокалории в 100 грама), но въпреки това, тази суперхрана допринася за загуба на тегло именно благодарение на лесно смилаемите мононенаситени мазнини. 'Половин авокадо съдържа седем грама фибри - това е почти 30 процента от дневната стойност, която е нужна на човешкия организъм. Освен това олеиновата киселина понижава холестерола, а L-карнитинът ускорява метаболизма и помага за 'изгарянето' на излишните килограми', написа Декър в своя профил в Инстаграм.

Авокадото се счита за висококалоричен продукт (212 килокалории в 100 грама), но въпреки това, тази суперхрана допринася за загуба на тегло именно благодарение на лесно смилаемите мононенаситени мазнини.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net