9 храни, които помагат за отслабване

31-07-2019

Загубата на тегло е въпрос на проста математика. За да свалите някое и друго килце трябва да изгаряте повече калории, отколкото приемате. Затова храната, която ядете оказва огромно върху диетата ви.

Има някои храни, които засищат без да влияят върху фигурата. Мислете за тях, когато правите списъка си за пазар. Ето върху какво може да се съсредоточите.

1. Боб
Засищащ, подходящ за различни рецепти, евтин, бобът е богат на протеини. Фасулът е богат на фибри, които се разграждат бавно. Те създават чувство за ситост и това ни спира да ядем в големи количества.

2. Супа
Ако започнете да се храните със супа, ще установите че се засищате с много по-малко количество храна. Ако пропуснете калоричните добавки като сметана, сирена и мляко, една порция супа ще съдържа не повече от 100 – 150 калории.

3. Черен шоколад
На диета сте, а много ви се хапва шоколад? Спокойно може да си вземете блокче натурален шоколад. Единственото условие, е да изберете този с най-висок процент какао. Той ще утоли желанието ви за сладко и няма да навреди на хранителния ви режим.

4. Зеленчуково пюре
Това е още едно вкусно ястие, съдържащо малко калории, но решение за глада ни. Пюрирайте карфиол, броколи, тиквички и др. (с изключение на картофи, а с морковите внимавайте), добавете малко нискомаслена извара и подправки и получавате изкусително ястие. С една порция здравословни зеленчуци ще приемете от 200 до 350 калории.

5. Яйца и наденица
Сигурно звучи странно, но е доказано, че обилната закуска предпазва от похапване с вредни храни в междинните часове.

Проучване доказва, че жените, които стартират деня си 35 гр. протеин чувстват ситост по-дълго, oт тези, които залагат на мюслито. Ефектът от високопротеиновата закуска продължава до късно вечерта, като през деня дамите хапват по-малко вредни храни, отколкото жените, които са закусили със зърнени храни.

6. Ядки
За здравословно похапване в движение изберете ядки. Вземете шепа сурови бадеми, орехи или лешници и ги дъвчете бавно. Освен че ще ви заситят, когато почувствате глад, при следващото ядене ще приемете по-малко количество храна, показва проучване.

7. Ябълки
Прескочете ябълковите сокове и пюрета. Те нямат свойството да засищат както хрупкавия плод.

Изследванията показват, че плодовете минали през допълнителна обработка, не са толкова хранителни, колкото пресните такива.

Освен това ябълките са богати на влакнини, които засищат глада. А дъвченето изпраща сигнали до нашия мозък , че сме яли нещо съществено.

8. Кисело мляко
В междинните хранения се доверете на порция кисело мляко, като се съобразявате с неговата масленост и дали има съдържание на захари.

9. Грейпфрут
Да, грейпфрутът наистина може да ви помогне да се свалите килограми. Изследователи от Сан Диего установили, че когато хората ядат по половин грейпфрут преди ядене, те свалят около 5 кг. в следващите 12 седмици.

Пиенето на сок от грейпфрут води до същите резултати. Бъдете внимателни ако приемате лекарства. Грейпфрутът не е съвместим със всички лекарства, затова се консултирайте с вашия лекар.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net