Съобразете храненето с дните от седмицата, съветва Дънов

15-08-2021

Учителят Петър Дънов твърди, че храната подклажда функциите на ума, а оттам и на тялото, затова с нея трябва да се внимава и в никакъв случай да не се прекалява.

Човекът, чрез съществуването си на Земята, е една малка частица от общото - от Вселената, затова той трябва да се съобрази с нейните норми.

Дънов обяснява, че чрез храната ние се свързваме със заобикалящите ни планети, както и че те, от своя страна благоприятстват трансформацията на енергия от продуктите по определен начин. В различните дни от седмицата върху хората влияе силата на различна планета от Слънчевата система. Затова Петър Дънов прави списък на отделните храни, които трябва да се консумират в отделните дни от седмицата спрямо „властващата“ планета.

Понеделник - Ден на Луната
В него е най-добре да се ядат бакла, гъби, домати, зеле и зелен фасул, краставици, картофи, лапад и марули.

Вторник – Ден на Марс
Планетата на войната благоприятства лютите храни и тези, богати на желязо. Във втория ден от седмицата можете да заложите още на ярко червените зеленчуци – чушка и домати, както и на други продукти, богати на желязо като коприва и яйца.

Сряда - Ден на Меркурий
Учителят Дънов оприличава планетата като зрънце на фона на гигантските небесни тела. Затова той препоръчва да се консумират зърнени култури. Удачни са също бобовите култури, моркови и плодове в жълт цвят.

Четвъртък – Ден на Юпитер
Препоръчителни са всякакви ядки, житни култури, мляко и млечни продукти. Плодове като тиквата и прасковата също са подходящи за консумация през този ден.

Петък – Ден на Венера
Това е планетата, свързана с женското начало. Затова е добре да се ядат всякакви сочни плодове и сладки храни. Тук спадат меда, плодовите сокове, някои тестени изделия, но без грам угризение може да посегнете към динята, черешите, ягодите, вишните, смокините и т.н.

Събота – Ден на Сатурн
Планетата е привърженик на черупчестите плодове със силен вкус и много калории, както и на натрапчивите напитки кафе и какао. В съботното меню според Дънов можете да включите ядки, гъби, чесън, патладжан.

Неделя – Ден на Слънцето
Седмият ден се смята за божествен, затова се консумират всички продукти, които свързваме със слънцето. На първо място са слънчогледът и житото, но тук спадат зрелите сияйни цитруси. Неделята е подходящ ден да опитаме от цялото изобилие на природата.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net