Кафето топи калории

28-06-2017

Кафето може да се окаже много важно в борбата със затлъстяването, защото съдържащият се в него кофеин помага за изгаряне на калориите.

Кофеин също така увеличава освобождаването на хормона окситоцин, съобщи в. Daily mail. Този хормон регулира апетита и метаболизма и улеснява борбата с килограмите.

Китайски учени направиха експерименти с мишки и установиха, че кофеинът потиска апетита им и ги стимулира да са по-активни и да тичат повече. Използваните дози обаче са много високи - 60 мг/кг (равни на от 24 до 36 чаши кафе за човек).

Кофеинът блокира аденозиновите рецептори в хипоталамуса. Това е централният регулатор на енергийния баланс при бозайниците. При мишките това води до освобождаване на окситоцин, който намалява затлъстяването.

Учените от университета в Хуачжун се надяват откритието им да послужи за създаване на хапче за отслабване на базата на кофеин. Отдавна е известно, че кофеинът помага за отслабването.

Механизмът, с който той действа обаче беше непознат. Смята се, че кофеинът увеличава дневния разход на енергия с 5 процента, пише БТА.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net