Електронните цигари не са по-безопасни от обикновените

19-05-2017

Последните изследвания сочат, че електронните цигари не са по-безопасни от обикновените, пише “Daily Mail”.

Оказва се, че изпаренията от електронните цигари увеличават риска от рак на пикочния мехур. Освен това водят до възпаление на венците и други проблеми с устната кухина.

Установено е, че 92% от използващите електронни цигари имат изобилие от вещества, свързани с рака на пикочния мехур. Учените проверили и въздействието на никотина от тези цигари и неговите химически съединения, сред които нитрозамините и формалдехида върху възстановяването на ДНК в клетките, пише meddaily.ru, цитирано от БГНЕС.

Оказва се, че никотинът, нитрозамините и формалдехидът блокират процесите на възстановяване на ДНК като увеличават по този начин риска от рак.

Университетът в Рочестър установява, че навикът да се пушат електронни цигари може да доведе до възпаление на венците и други проблеми на устната кухина. Изпаренията на електронните цигари карат клетките в устната кухина да започнат да отделят противовъзпалителни белтъци. Това довежда до рани и болести. Колкото по-често човек пуши електронна цигара, толкова повече се увеличава рискът от проблеми със зъбите и устната кухина, съобщават медиците.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net