Някои плодове и зеленчуци влияят специфично върху фигурата ни

29-09-2015

Някои зеленчуци имат неподозиран ефект върху тялото ни. Ново научно изследване, цитирано от британския в. „Индипендънт“ разкрива какво се крие зад уж познатите ни хранителни продукти.

Картофите са сред зеленчуците, от които се пълнее. Те съдържат високи количества скорбяла и много малко вода, посочват изследователите от университета в Харвард. Те препоръчват да бъдат заменени с ориз или хляб.

Особено полезни при отслабване, обаче са боровинките. Шепа на ден помага за свалянето на повече от половин килограм, най-вече заради наличието си на полифеноли - съставки, които ограничават промените на метаболизма.

Сред най-полезните за отслабването зеленчуци са карфиол, брюкселско зеле и броколи, информира БГНЕС. При плодовете, подходящи за отслабване са сушените сини сливи, ябълките, крушите и ягодите.

На всеки 4 години в продължение на период от 24 години участниците в проучването е трябвало да посочват колко често са хапвали посочените от учените плодове и зеленчуци, както и да отбележат дали са правили физически упражнения и какви са навиците им, свързани с гледането на телевизия и пушенето.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net