Напитката срещу махмурлук е . . .

20-06-2020

Айрянът е известен със своите лечебни свойства и може да бъде идеално средство срещу махмурлук. За уникалните свойства на млечнокиселия продукт разказва фитотерапевтът Михаил Лущик.

Разпространеният сред номадските народи преди 15 века млечнокисел продукт не е загубил и днес своята актуалност. Той е богат на витамини и микроелементи, влияе благоприятно на различни процеси в организма и подобрява храносмилането, разказва Лушик в интервю за радио „Sputnik“.

Тъй като е кисел продукт, айрянът повишава киселинността на стомашния сок и по този начин онова, което не е било усвоено от организма, се преработва допълнително. Протеините му са лесно усвояем хранителен субстрат и благодарение на тези си свойства, айрянът е изключително подходящ за разтоварващи дни и за прочистване на организма, споделя фитотерапевтът.

Напитката може да се окаже спасителна за онези, които прекаляват с алкохола и сутрин имат махмурлук.

В киселите продукти винаги има излишък от водород, който има възстановяващи функции и играе положителна роля в клетките.

Категорично айрянът помага при махмурлук. Това не означава, че трябва да се напиете и да се спасите с помощта на айрян, но определено ще изпитате облекчение, разказва Лущик. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net