Легендата Роналдиньо посрешна 40-тия си юбилей в парагвайски затвор

22-03-2020

Бразилската футболна легенда Роналдиньо посрешна 40-ата си годишнина зад решетките в парагвайски арест, след като беше задържан за влизане в страната с фалшив паспорт.

Роналдиньо е играл за клубове като Пари Сен Жермен, Барселона и Милан, печелил е „Златната топка“ през 2005 година и световната титла на Мондиал 2002. Той е считан за един от най-добрите бразилски футболисти в историята редом до Пеле и Роналдо.

Роналдиньо може да бъде осъден на шест месеца затвор заради използването на фалшив парагвайски паспорт при пристигането си в столицата Асунсион на 4 март. Версията му, че не е знаел, че паспортът е фалшив, тъй като е мислел, че е сувенир е доста смехотворна. Именно върху наивността на Роналдиньо е изградена и защитата му.

„Той е глупав. Не е разбирал в какво се забърква. Можел е да използва и бразилски паспорт“, казва адвокатът му Адолфо Марин.

Съдът на няколко пъти отхвърли молби за промяна на мярката за неотклонение от задържане под стража на домашен арест под предлог, че Роналдиньо може да избяга.

 
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2020 Tvoia.Net