Британка отпразнува в пъб 105-годишнината си и разкри тайната на дълголетието

21-03-2020

Една от най-възрастните жителки на Великобритания отбеляза юбилея си в пъб, въпреки препоръките на властите в разгара на пандемията от новия коронавирус хората да избягват многолюдните места и да останат по домовете си, съобщава в. 'Дейли мейл'.

На 17 март Елън Матюс отпразнува 105-ия си рожден ден. Рожденичката отбеляза, че през дългия си живот е видяла много и че новият коронавирус не я плаши. Тя разкри тайната на дълголетието си пред журналисти.

По думите й, за да имаш дълъг живот, е нужно да си в крак с времето.

           Тайната на дълголетието е в ...

Тържеството се състояло в пъб в Нортхамптън, където се събрали нейни приятели и роднини. По случай рождения си ден Матюс изпила чаша вино.

Елън отказва да живее в приют за възрастни, независимо че е прекарала инсулт и има контузия на ръката. За здравословното й състояние се грижат медицински сестри, които я посещават 3 пъти дневно.

'Храня се здравословно - в порциите ми има много зеленчуци. Все още мога сама да сготвя нещо. Доставя ми радост да изпия чаша вино', каза тя.

По-рано столетничка от Саут Шийлдс в графство Тайн и Уиър, Англия, увери, че тайната на дългия й живот е пеенето. На 27 януари Летиция Ланкастър навърши 100 години и зарадва приятели и близки с изпълнение на легендарна джаз композиция.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net