Меган Маркъл е гост-редактор на Vogue

29-07-2019

Херцогинята на Съсекс е гост-редактор в септемврийския брой на британския Vogue. На корицата му пък са 15-те жени, на които тя се възхищава, пише 'Дейли мейл'.

Меган Маркъл става първата кралска особа, поканена за гост-редактор на модната библия, обединявайки 15 жени „пионери” и „извършили промяната”, а специалният брой е озаглавен „Сили за промяна”.

Списъкът на жените, на които тя се възхищава, включва известни личности, политици и активисти, известни с това, че защитават въпроси за транссексуалните права и изменението на климата.

Броят, под редакцията на Меган, включва сред известните лица 81-годишната актриса Джейн Фонда и 16-годишната активистката в борбата срещу промените на климата Грета Тунберг.

Херцогинята, която е откровена феминистка, първоначално е била помолена да се появи на корицата. Главният редактор на Vogue Едуард Енинфул обаче споделя, че Меган е отказала, тъй като, според нея, би изглеждало твърде „самохвално“.

Това е една от най-радикалните промени в 100-годишната история на Vogue, като списанието твърди, че счита новия септемврийски брой за най-значимото издание за годината.

Шестнадесетото изображение на корицата представлява огледало, което да „включи читателя и да го насърчи да използва собствените си платформи за осъществяване на промяна“ – идея, която принадлежи на херцогинята.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net