Най-новите технологии в комуникациите представя Мобилният конгрес в Барселона

26-02-2019

Хиляди хора се събраха на Световния мобилен конгрес в Барселона – събитие, което задава тенденциите в областта на високите технологии в телекомуникациите и интернет. Водещите компании показват най-новите си продукти, като смартфоните вече са съвместими с 5G мрежата. Въпреки че към настоящия момент Каталуния е изправена пред многобройни протести на сепаратистите, политическият момент не се отразява върху посетителите на конгреса.
Хай тек компаниите обещават безжичните технологии да работят за по-бърз достъп и разпространение на интернет. Продължава работата върху интернет на нещата, чрез който се контролират превозни средства, домакински уреди и други вещи.
 
Китайските компании „Хуауей“ и „Ксяоми“ показаха нови модели смартфони с 5G. На „Хуауей“ апаратът Mate X е със сгъваем дисплей и е приспособен не само за сегашната 5G мрежа, но и за бъдещите мобилни мрежи от пето поколение. Южнокорейският гигант „Ел Джи електроникс“ пък представи смартфон 5G с двоен екран. Двата екрана на модела V50ThinQ работят независимо един от друг и потребителят би могъл да гледа на единия екран филм, докато търси нещо в интернет на другия екран. Компанията е седми производител на смартфони в света.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net