Родителите на Мелания Тръмп станаха граждани на САЩ

10-08-2018

Родителите на първата дама на САЩ Мелания Тръмп положиха клетва като граждани на САЩ. Виктор и Амалия Кнавс, които са със словенски произход, са получили гражданството си на малка церемония в Ню Йорк.

Бащата на Мелания Тръмп – Виктор Кнавс е на 74 години, две години по-възрастен съпруга на първата дама. Майка й Амалия е на 73 години. Виктор Кнавс е бил продавач на коли, а Амалия е работела в текстилен цех.

Американски медии разкритикуваха събитието заради строгата антиимигрантска политика на президента Доналд Тръм. Той неведнъж е осъждал т.нар. „верижна миграция,“ която позволява на роднини да се възползват от статуса на граждани на САЩ. През ноември Тръмп написа в Туитър: „Верижната миграция трябва да спре веднага! Някои хора идват в страната и взимат със себе си цялото си семейство, което може да се превърне в истинско зло“.

Адвокатът на сем. Кнавс поясни, че Мелания е спонсорирала родителите си да получат зелени карти. След това, те са кандидатствали за американско гражданство и са били одобрени.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net