Лични вещи на Кърт Кобейн ще бъдат показани в изложба в Ирландия

15-06-2018

Изложба, посветена на самоубилия се фронтмен на култовата американска група „Нирвана“ Кърт Кобейн, ще бъде открита в Ирландия следващия месец. Тя включва селекция от лични вещи и предмети на певеца, които са предоставени от неговото семейство. Посетителите ще могат да разгледат скици и рисунки на Кърт като дете, негови дрехи, дори личния му автомобил. „Кърт Кобейн: Израстване“ събира спомени от краткия живот на гръндж идола, чиято звезда помръкна толкова бързо, колкото и изгря с феноменалния успех на групата му „Нирвана“ в началото на 90-те години на миналия век.

Дъщерята на Кърт – Франсис Бийн Кобейн, и майка му Уенди О’Конър ще бъдат сред специалните гости на откриването в Музея на иконите на стила в Нюбридж, който се намира на 50 км югозападно от Дъблин. Кобейн, който има ирландско потекло, умира през 1994г. на 27 години, като се прострелва със собствения си пистолет.

Винаги съм била подробно информирана кой и какъв е бил баща ми от моята баба и лелите ми. Сега съм развълнувана, че техните спомени кой е бил Кърт, ще бъдат споделени с фенове на „Нирвана“ от цял свят, пише дъщерята Франсис в изявление до Ройтерс.

А почитателите на певеца и музикант са стотици хиляди. Сега те ще могат да видят раздърпания зелен пуловер на звездата, който носи във видеоклипа на Smells Like Teen Spirit през 1991 г, наградата му от MTV за същата песен, рисунки на анимационни герои, написани на ръка текстове, светлосиния автомобил Додж Дарт от 1965 г.
Изложбата „Кърт Кобейн: Израстване“ ще бъде открита на 19 юли и ще продължи до края на септември.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net