Любопитно  /  Любопитно

Президентът Доналд Тръмп спази традицията и помилва две пуйки за Деня на благодарността
23-11-2017
Статия
 Любопитно

Президентът на САЩ Доналд Тръмп спази традицията за Деня на благодарността и помилва две пуйки по време на церемония в Розовата градина на Белия дом. Тази година късметът да прекарат живота си във ферма във Вирджиния извадиха 20-килограмовия Дръмстик и 15-килограмовия Уишбоун. Първата дама Мелания Тръмп и синът им Барън се присъединиха към президента за забавната церемония. В Белия дом спазиха и традицията да направят допитване в Туитър коя пуйка да получи президентската амнистия, и с повече от 40 000 гласа победител стана Дръмстик с 60 срещу 40 процента, но както обикновено и двете животинки се възползваха от президентския акт на милосърдие. Беше спазена и друга традиция, а именно тази на шегите за празника.
„Както много от вас добре знаят. Аз съм много активен в отменянето на някои от изпълнителните решения на моите предшественици, но юрисконсултът на Белия дом ме информира, че амнистиите на пуйките Тейтър и Тот при никакви обстоятелства не могат да бъдат отменени. Тейтър и Тот, можете да бъдете спокойни“, каза американският президент.
Тейтър и Тот бяха последните пуйки, помилвани от президента Барак Обама миналата година. Тръмп също така отбеляза, че през първите няколко месеца от мандата си е посрещнал в Белия дом много гости, включително някои „много странни птици“, но не и толкова уникални като Дръмстик и Уишбоун. След церемонията Тръмп и семейстовото му пристигнаха в Уест Палм Бийч Флорида преди да се отдадат на почивката си в курорта Мар-а-Лаго за Деня на благодарността в четвъртък.

Източник: TV Europa