Любопитно  /  Любопитно

София Десерт Фест се вихри този уикенд
10-06-2017
Статия
 Любопитно


Фестивал на сладките и тестени изкушения се провежда до 11 юни в София. В самия център на града в изложбената зала в ЦУМ на едно място са събрани сладки наслади и вкусотийки, които може да изкушат и малки, и големи, предаде БГНЕС.

Организаторите казват, че София Десерт Фест е мястото за лична среща между производителите и любителите на сладко, печива и десерти. Сред това, което може да купите тук, са десерти, пасти, сладкиши, напитки, мед, био продукти и разбира се шоколад.

„Всичко е ръчно производство, ръчно рисувано, ръчно декорирано, нищо не е фабрично,“ хвали се изложител от щанд за шоколадови изделия, приготвени с качествени суровини от Белгия, Италия и Франция. „Аз мисля, че все повече обръщаме внимание в България на качеството на живот и качеството на добрия шоколад, като част от хубавата храна. Освен, че е полезна за нас, мисля, че носи и много радост и сближава хората“, обяснява Станимира с усмивка.

Организатор е Българската търговско-промишлена палата – Център за фирмено обслужване. Председателят на БТПП Цветан Симеонов обясни, че това е първото издание на фестивала, а задачата е този сектор да намери възможност за пряк досег с клиентите.

„Фирмите на изложението са близо 40. Стараем се не само да могат фирмите да представят своята продукция, но и клиентите да влязат в досег с тези, които произвеждат стоката“, каза той.

София Десерт Фест подкрепя кампанията „Да помогнем на Бобчо“, а организаторите са отделили щанд за събиране на средства.

Изложението е насочено както към крайни клиенти, така и към търговци и други професионалисти от бранша. Ако сте изпуснали вчерашния му ден, имате време и днес, и утре в часовете от 10.00 до 19.00 ч.

Източник: БГНЕС