Кралското семейство за последно заедно

10-03-2020

Херцозите на Съсекс принц Хари и Меган изпълниха последния си ангажимент като висши представители на британското кралско семейство, съобщиха световните информационни агенции.

Те участваха заедно с кралица Елизабет Втора и с останалите представители на кралското семейство в годишната служба за Деня на Общността на нациите в Уестминстърското абатство.

Хари и Меган пристигнаха усмихнати за церемонията. Меган помаха на Уилям и Кейт, никой от участниците в церемонията не се ръкува с останалите, като част от мерките срещу разпространение на коронавируса, отбеляза Асошиейтед прес.

Всеки от пристигащите членове на кралското семейство биваше посрещан и настаняван по местата си за разлика от миналата година, когато всички висши членове последваха кралица Елизабет Втора и влязоха в колона след нея в Уестминстърското абатство. От Бъкингамския дворец не обясниха причината за промяна в протокола.

По време на събитието, провело се в Уестминстърското абатство, херцозите на Съсекс заеха местата си на втория ред, до чичото на Хари принц Едуард и Софи, графиня на Уесекс. Малко след тях пристигнаха и херцозите на Кеймбридж, които седнаха пред тях.

Докато очакваха кралицата, Меган и Хари разговаряха само помежду си или с Едуард, а Уилям и Кейт само със Софи и Едуард, като не се забелязваше никаква комуникация между двамата братя и техните съпруги, коментират световните медии.

Церемонията бе последният планиран публичен ангажимент на херцозите на Съсекс като членове на кралското семейство и първото общо събиране на фамилията, след като в началото на януари Хари и Меган обявиха решението си да се оттеглят и да се издържат самостоятелно.

От 31 март Хари и Меган, които се ожениха преди малко по-малко от две години, няма да използват вече кралските си титли. Те ще живеят и във Великобритания, и в Северна Америка. Синът им Арчи е в Канада, където Хари и Меган пребивават, откакто обявиха решението си да се оттеглят.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net