Принц Чарлз откри статуя на Шекспир и се разходи из Хавана

27-03-2019

Принц Чарлз, придружен от съпругата си, херцогинята на Корнуол Камила, се разходи из обновения център в колониален стил на Хавана в рамките на историческото си посещение в Куба, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Заобиколени от тълпа от любопитни местни жители и туристи, британският престолонаследник и съпругата му се разходиха из центъра на кубинската столица, придружени от градския историк Еусебио Леал, и откриха статуя на английския драматург Уилям Шекспир на улица 'Меркадерес'.

Принц Чарлз, посети боксова школа и балетния център на танцьора Карлос Акоста, обявен наскоро за директор на Кралския балет на Бирмингам.
Британският престолонаследник влезе и в частна бръснарница, където приседна на старинен стол и се разговори със собственичката. 'Нямах представа, че един принц може да бъде толкова земен и ще избере да посети подобно скромно място, където да приседне и разговаря', сподели 58-годишната частничка Хосефина Ернандес. Принц Чарлз обаче е отказал предложената му подстрижка, тъй като наскоро е оформил прическата си.

По време на разходката кралската двойка поспря на няколко места, за да послуша традиционна кубинска музика.
Британският престолонаследник посети и работилница, в която млади хора овладяват реставрационни техники, необходими за поддръжката на основаната през 1519 г. Хавана.

Столицата на Куба за кратко е била британска територия през 1762 г., преди Англия да реши да я размени с испанците срещу Флорида, припомня Франс прес.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net