Холивудски звезди обвинени за мащабна измама с подкупи за елитни университети (снимки)

13-03-2019

Огромен скандал в американската образователна система – 50 души, включително актрисите Фелисити Хофман и Лори Лафлин, бяха обвинени в мащабна схема за раздаване на подкупи на стойност 25 милиона долара, за да могат децата им да бъдат приети в елитни университети като Йейл и Станфорд. Това е най-мащабната схема за измами в системата на образованието в Съединените щати, разкриват прокурорите.
 
Организатор е била малка компания за подготовка за колежи, базирана в Нюпорт Бийч, Калифорния. Тя е разчитала на подкупи на треньори, фалшиви участници в тестове и дори на манипулирани снимки, за да вкара в елитни колежи и университет деца на богати родители. За основен организатор на престъпната схема се смята Уилям Сингър, на 58 години, който се призна за виновен по обвиненията, повдигнати от федералната прокуратура в Лос Анджелис.

Актрисата Фелисити Хофман също се яви в съда в качеството на обвиняема, но бе освободена под гаранция от 250 000 долара. Съпругът на Хофман – Уилям Мейси – също е обект на разследване, макар че засега не е обвинен. 

Първото изслушване по делото ще бъде на 29 март в Бостън.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net