Вещи на Арета Франклин ще бъдат продадени на търг

01-11-2018

Три месеца след смъртта на великата Арета Франлин, част от гардероба й се излага на търг. Певицата беше известна не само с неповторимия си глас, но и с изискания си вкус.

Феновете на неповторимата Арета Франлин ще имат възможност да си купят вещи, които са принадлежали на соул кралицата. Аукционната къща Джулиънс организира търг за някои от принадлежностите на Арета.
Общо 60 от тях ще бъдат изложени на годишен търг на аукционната къща с името „Икони и идоли“. Колекцията ще включва шапки, обувки и рокли, които певицата е носила по време на свои концертни изпълнения. Красивите вечерни рокли са оценени между 2 и 3 хиляди долара, но тази цена може да бъде надвишена в пъти. Сред вещите е и шапка на дизайнера Филип Трийси, който работи за кралското семейство във Великобритания. Той е правил шапки и за съпругата на принц Хари и херцогиня на Съсекс – Меган Маркъл.

Мартин Нолан, аукционна къща „Джулиънс окшънс“:
„На всички е известно, че Арета беше освен кралицата на соула, и кралицата на модата. Тя беше истинска модна икона. Всички искаха да видят с какво облекло ще излезе на сцената. Колегите й винаги с нетърпение очакваха да видят избора на Арета на всички събития, на които присъстваше.“

Търгът ще се проведе на 9 и 10 ноември в Хард Рок Кафе в Ню Йорк Сити.

През август 76-годишната певица почина от рак.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net