Защо Принц Хари отиде сам на аборигенски остров

22-10-2018

Принц Хари беше приветстван от аборигенската общност на обявения за част от световното културно наследство остров Фрейзър, докато неговата бременна съпруга Меган си взе почивка от официалните си ангажименти по време на обиколката на представителите на британското кралско семейство в Австралия.
Двамата вече посетиха Сидни, Мелбърн и град Дъбо, откакто пристигнаха в Австралия миналия понеделник.
При посещението в остров Фрейзър херцогът на Съсекс беше посрещнат с традиционна аборигенска церемония от местните жители на брега на езерото Макензи. Хари по-късно се разходи бос по белия пясък на езерния бряг, източник на питейна вода за народа Бучула и си наплиска лицето с езерна вода.
Фрейзър е най-големият пясъчен остров в света.
По време на посещението му беше обърнато внимание и на въпроси за защита на природата, една кауза, която се радва на вниманието на неговия баща принц Чарлс. Принц Хари се срещна с рейнджъри от природозащитен парк, за да научи повече за растенията и животните на острова.
След пристигането си на острова кралската двойка се раздели, за да може бременната Меган да си почине. Принц Хари се качи на баржа, за да посети остров Фрейзър по пътя на туристите, докато херцоггинята на Съсекс взе друг кораб и се оттегли в частна резиденция.
След остров Фрейзър принц Хари и съпругата му ще се отправят към Фиджи и Тонга.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net