Първият демо запис на Дейвид Боуи беше продаден за 39 360 лири

14-09-2018

Първият демо запис на Дейвид Боуи беше продаден на търг в Англия за 39 360 лири. Легендарният певец бил 16-годишен вокалист на групата „Конрадс“, когато е бил направен записът. Дейвид Хадфийлд, който е бивш мениджър и барабанист на групата, е открил музикалното съкровище в дома си при преместване. То е било скрито в стара кошница за хляб в таванско помещение, като заедно с него е имало различни снимки, рисунки, писма и сметки.

Включващият вокалите на Боуи демо запис е направен през 1963 г. Първоначално той е бил отхвърлен от звукозаписната компания, работещ с Конрадс „Дека рекърдс“. Малко по-късно Боуи напуснал групата, заради творчески разногласия, и получил признание като соло изпълнител.

По време на търга бяха продадени и рекламни рисунки от Боуи, както и снимки и документи, свързани с бандата Конрадс. На събитието беше продаден и албум на групата „Лед цепелин“ за 14 000 лири. За ръчно написана композиция на Джими Хендрикс от 70-те години на миналия век бяха платени 10 800 лири.

Боуи, който почина от рак през 2016 г., беше легенда в поп музиката в продължение на повече от четири десетилетия. Британският певец има около 140 милиона продадени копия в целия свят. В Обединеното кралство той е носител на девет платинени албума, единадесет Златни и осем Сребърни. В САЩ пет от албумите на Боуи са платинени, а седем – златни.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net