Италианската кинозвезда Орнела Мути иска руско гражданство

04-09-2018

Тя е в Москва за участието си в спектакъла 'Кристален дворец', чиято премиера е днес. Пред журналисти Мути разказа за руските си корени и за любовта си към Русия.
„Имам апартамент в Москва, жител съм на града. Но гражданство или паспорт нямам. Защо пък да нямам и руско гражданство?“ - така отговори на въпрос на журналист неостаряващата Орнела Мути. И разказа за руските си корени - дядо ѝ е лекар от царско време, а баба ѝ е била пианистка. Имат и певица в рода си.
Кинозвездата добави, че не изключва таланта и артистичността ѝ да се дължат именно на това потекло. Слуховете, че италианката ще иска руско гражданство тръгнаха още през 2016 г. Година по-късно тя беше глобена с 500 евро заради фалшив болничен.
С него било отменено нейно представление, а тя била на благотворителна вечеря с Владимир Путин, тогава премиер на Русия. Участието си в спектакъла „Кристален дворец“ актрисата описва като предизвикателство, но и кат сбъдната мечта - защото ще говори на руски език.
Франческа Романа Ривели, това е истинското име на Орнела Мути, чиято майка е от Естония. Шеметната ѝ кариера започва когато Орнела е едва на 14. Снима се във филма на Дамяно Дамяни „Най-красивата жена'. Следват стотици роли в киното и телевизията. Ако Орнела Мути получи руско гражданство, ще се нареди до звезди като Стивън Сегал и Жерар Депардьо, които вече имат руски паспорти.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net