Знаменитости и блясък на кралската сватба

20-05-2018

Блясък, любов и промяна. Това видя светът по време на светското събитие на годината – сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Церемонията беше много по-скромна от тази на принц Уилям и Кейт Мидълтън преди 7 години.

Знаменитости от двете страни на океана привличаха вниманието не по-малко от младоженците в Уиндзор. Сред гостите бяха братът и една от сестрите на покойната лейди Даяна, както и две бивши приятелки на принц Хари. На венчавката не присъстваха политици. Всички стриктно спазиха изискванията за облеклото.

Любимите цветя на Даяна - бели рози - украсяваха параклиса Сейнт Джордж, където се състоя венчавката. Параклисът е строен през 15 век, в него Хари е кръстен, а баща му го избира за службата за брака си с Камила.

Всички поканени дами носеха задължителните за случая шапки.
92- годишната кралица Елизабет Втора и майката на булката Дория Рагланд избраха светлозеленото за тоалетите си.

Много от дамите бяха в бледорозово, завиден стил демонстрира Амал Клуни, която пристигна със съпруга си Джордж. Сред близките приятели на младоженците бяха и семейство Бекъм, известната американска водеща Опра Уинфри, кралицата на тениса Серина Уйлямс със съпруга си и разбира се 71-годишният Елтън Джон.

С флорални мотиви в роклята си се отличи сестрата на Кейт, бременната Пипа. Семейство Мидълтън също присъства на тържеството.

Камерите показаха и граф Чарлз Спенсър, братът на покойната принцеса Даяна и съпругата му Карън. По-възрастната сестра на Даяна лейди Джейн Фелоус имаше ключова роля с четене на откъс от Песни Соломонови.

Две бивши приятелки на принц Хари се отзоваха на поканите - южноафриканката Челси Дейви беше с тъмнопурпурен тоалет и 28-годишната Кресида Бонас в рокля в розово и зелено.
Освен хора за госпел, в музикалното оформление се отличи 19-годишен виолончелист. Шеку Канех Мейсън е роден в английския град Нотингам и първият цветнокож изпълнител, спечелил наградата на Би Би си за млад музикант.

След церемонията последва обиколка с карета по улиците на Уидзор, където десетки хиляди ликуващи хора приветстваха двойката.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net