Клаудия Кардинале празнува 80-ия си юбилей

15-04-2018

Легендата на италианското кино Клаудия Кардинале отбелязва 80-ия си юбилей. Актрисата ще посрещне рождения си ден на сцената на театър „Аугу-стео“ в Неапол, където играе в дамската версия на Странната двойка от Нийл Саймън.

По повод юбилея, красавицата от Имало едно време на запад заявява, че не изпитва носталгия по отминалите години. Нормално е, времето минава, отбелязва философски сицилианката.
Клаудия Кардинале е родена през 1938 година в Тунис, като родителите й са сицилианци. На 16 години тя печели конкурс за красота, а наградата е да отиде на филмовия фестивал във Венеция. Там всички погледи се обръщат към бъдещата звезда, а продуценти и режисьори й правят предложения за роли. Баща й е този, който я убеждава да започне кариера в киното. Самата тя признава, че на 20 години се е превърнала в героиня от вълшебна приказка.
Кардинале участва в спечелилата Оскар лента на Фредерико Фелини от 1963 година „8 1/2“. В своята кариера Клаудия Кардинале има 175 филма, като фестивалите в Берлин и Венеция са отличили нейната работа.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net