Поверителен доклад разкрива какво е убило Принс

27-03-2018

Принс е имал „извънредно висока“ концентрация на фентанил в тялото си, когато е починал, според експерти, изготвили токсикологичния доклад от аутопсията на певеца, предаде Асошиейтед прес.

Музикантът беше на 57 години, когато беше открит сам и безжизнен в асансьор в имението си 'Пейсли парк' на 21 април 2016 г. Информация, публикувана шест седмици след смъртта му, разкри, че причината е случайно предозиране с фентанил, синтетичен опиоид, който е 50 пъти по-силен от хероина.

Поверителен доклад, получен от агенцията, показа колко от опасното вещество е имало в организма на звездата. Експерти, които не са свързани с разследването на обстоятелствата около смъртта на Принс, казаха, че числата не оставят и сянка на съмнение, че фентанилът го е убил.

'Количеството в кръвта му е извънредно високо, дори за някой, който има хронични болки и се лекува с фентанил', каза доктор Луис Нелсън от университета 'Рътгърс' в Ню Джърси.

В доклада пише, че концентрацията на веществото в кръвта на изпълнителя било 67,8 микрограма на литър. Специалистите обясняват, че фатални случаи са били регистрирани при хора с нива от 3 до 58 микрограма на литър.
В черния му дроб е имало 450 микрограма на килограм фентанил, а концентрация над 69 микрограма на килограм 'се приема за свръхдоза'.

Освен това е имало потенциално смъртоносно количество от опиоида в стомаха на Принс. Това най-вероятно свидетелства, че певецът е приемал орално фентанила.
Разрешителни за обиск бяха издадени година след смъртта на музиканта. Тогава властите откриха множество хапчета в различни опаковки около дома му. Лекарствата бяха изследвани в лаборатория и тестовете показаха, че съдържат фентанил и други наркотични субстанции.

Миналата седмица, главният прокурор в окръга, където почина Принс, каза, че разглежда доклади по случая и ще прецени дали да накаже някого 'в близко бъдеще'.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net