Звезди  /  Звезди

Обвинение в сексуален тормоз застигна и Джефри Ръш
03-12-2017
Статия
 Звезди

Носителят на 'Оскар' актьор Джефри Ръш се оттегли от поста президент на Австралийската академия за екранна индустрия след обвинение за 'непристойно поведение' срещу него, пише британският в. 'Индипендънт'.

66-годишният ветеран на театъра и киното отрича обвиненията, които са за случка от 2015 г., когато той е участвал в продукция на 'Крал Лир' в театъра в Сидни.
В изявление адвокатът на Ръш казва, че актьорът не е наясно за естеството на жалбата. Той обвинява театъра в Сидни, че е решил 'да окаля името му и неоправдано да навреди на репутацията му'.

Ръш, който е играл в 'Карибски пирати' и 'Речта на краля', се оттегли като президент на Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства (AACTA) 'докато тези проблеми не бъдат разрешени', добавяйки, че това не е било лесно решение. В изявлението му се казва, че е 'неприемливо колегите му да са свързани по някакъв начин с такива обвинения. В настоящия климат на инсинуации и неоправдани съобщения, смятам, че решението да си дам почивка за проветряване на въздуха е ней-доброто за всички засегнати'.
От ААСТА казаха, че са 'дълбоко загрижени от ситуацията и подкрепят действия, които зачитат правото на Джефри да бъде смятан за невинен до доказване на противното и свързания с това процес, но също потвърждават и доброто корпоративно управление'.


Говорител на театралната компания каза, че е бил потърсен от журналист от 'Сидни морнинг хералд' и е 'отговорил искрено, че е получена такава жалба'. В нея се е настоявало въпросът да се разгледа вътрешно, а Ръш да не бъде уведомяван или включван в разследването.
Роденият в Куинсланд актьор е един от малцината изпълнители, спечелили 'тройна корона' - за актьорство във филм, Еми за работата в телевизията и две награди Тони за изяви в театъра.
Ръш е женен за актрисата Джейн Минилос, с която има две деца. 'Сидни морнинг хералд' се позова на два неназовани източника, които твърдят, че актриса е обвинила Ръш, че я е опипвал.

Актьорът е поредната знаменитост, станала обект на разследване след като обвиненията срещу холивудския продуцент Харви Уейнстейн отприщиха лавина от обвинения от жени и няколко мъже в сексуален тормоз и изнасилвания.

Източник: Дарик Нюз