Кои са победителите на Американските музикални награди

20-11-2017

Американският певец Бруно Марс бе удостоен с престижната музикална награда American Music Awards (АМА) в главната категория 'Артист на годината'.

45-ата церемонията по раздаването на наградите AMA се проведе в неделя в театъра 'Майкрософт' в Лос Анджелис и беше излъчван по телевизия ABC. В тази категория наградата си оспорваха и диджей дуото Chainsmokers, канадецът Дрейк, американският рапър Кендрик Ламар и британският автор и изпълнител Ед Шийрън.
За най-добра поп/рок изпълнителка бе призната Лейди Гага, а в категорията 'Най-добър поп/рок дует или група' - квартета Imagine Dragons.

Най-добрата поп/рок песен на годината стана Despacito на пуерториканските певци Луис Фонси и Деди Янки с участието на Джъстин Бийбър.
Наградите American Music Awards са основани през 1973 г. като алтернатива на 'Грами'. Присъждат се на базата на резултатите от онлайн гласуване, в което може да участва всеки интернет потребител. Номинираните се определят чрез отчитане на броя на продажбите на записи, броя на гледанията на видеоклипове, както и активността в социалните мрежи.

Източник: Дарик Нюз

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net