Японската принцеса Мако обяви годежа си

04-09-2017

Принцеса Мако, най-голямата сред внуците на японския император Акихито и императрица Мичико, официално е сгодена за приятеля си Кей Комуро.

Император Акихито е одобрил брака на двойката в неделя сутринта, преди пресконференция за обявяването на годежа.

„Господин Кей Комуро е уважавана личност и е подходящият брачен партньор за Нейно Императорско Височество принцеса Мако, така че не можем да бъдем по-щастливи за техния официален годеж', заяви ръководителят на Агенцията за управление на делата на японския императорски двор Шиничиро Ямамото, цитиран от БТА.

На съвместна пресконференция 25-годишните принцеса Мако и Кей Комуро разказаха за запознанството си, което било преди пет години.

Внучката на японския император сподели, че избраникът й я спечелил с „усмивката си като слънце, искреността и голямото си сърце“. Говори се, че Комуро, който работи в правна фирма в Токио, е предложил брак на принцеса Мако година след началото на връзката им.

Сватбата на принцеса Мако и Кей Комуро вероятно ще бъде организирана през есента на 2018 г. В края на същата година се очаква император Акихито да се оттегли от престола. Това ще бъде първата абдикация на японски владетел от 1817 г. Императорът ще бъде наследен от по-големия си син принц Нарухито.

Първоначално годежът на принцеса Мако и Кей Комуро трябваше да бъде оповестен през юли. Обявяването му обаче беше отложено заради природно бедствие, засегнало японския остров Кюшу и причинило 36 човешки жертви и сериозни щети.

По закон след брака с мъж без аристократично потекло принцесата ще загуби титлата си и ще стане обикновена гражданка. След сватбата на Мако японското императорско семейство ще наброява едва 18 души.

По-малкият брат на принцесата, 10-годишният принц Хисахито, е единственото момче сред внуците на императора и потенциален наследник на Трона на Хризантемата. Мако и Хисахито имат още една сестра, принцеса Како. Техни родители са по-малкият син на императора принц Акишино и съпругата му принцеса Кико. Престолонаследникът принц Нарухито и съпругата му принцеса Масако имат 15-годишна дъщеря, принцеса Аико.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net