В НДК тази вечер е концертът-конкурс за поп и рок музика Sofia 2015

16-09-2015

Международния фестивал за поп и рок музика „Sofia 2015” ще се проведе тази вечер от 19 часа в зала 1 на НДК. Тази година участие ще вземат Петя Буюклиева, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Георги Станчев, група „PIF”, Вели Чаушев и Йоана Величкова, група „Huss-band”, група „Блек Роуз“, Джина Иванова и Искрен Пецов, Васил Чергов, група LOUD, Денислав Новев, Лина Никол, Ния и група „Синдикатът“ - Георги Станчев /Диана Експрес/, Дичо /Д2/, Христо Ламбрев /Сигнал/, Пейо Пеев / Спринт/, Васил Стоев /Импулс/, Константин Белчев, Галя Георгиева, Лъчезар Кацарски и други български изпълнители.
Заедно с изпълнителите водещият Красимир Аврамов ще ни отведе на незабравима 'Разходка из София'. Това е и мотото тази година на фестивала, който има и конкурсен характер.

Съорганизатор е Столичната община, като и тази година „Sofia 2015” ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на будна кома.

По традиция Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS и номера на избраната песен. Събраните средства също ще отидат в полза на Националната благотворителна кампания.

Фестивалът е се провежда за пета година и част от календара на културните събития на Столичната община.
На финала са стигнали 14 песниот 78 получени предложения.

Челната тройка победители ще бъде определена още тази вечер от оценките на журито, а гласуването с SMS-и ще продължи до излъчването на концерта по БНТ. Тогава ще бъде ясен и изпълнителят и песента фаворити на публиката.

Източник: БНР

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net