Седем вредни навика, които пречат на красотата ни

27-08-2019

Проучване показва, че 7 от всеки 10 американци имат по някой навик, който се отразява негативно на тяхното здраве, красота или дори съкращава живота им. Предвид времето, в което живеем, няма да се изненадаме, ако и в България положението е сходно. 

1.Използваме кърпа, за да подсушим лицето си

Кърпата е истински развъдник на бактерии и чудесна предпоставка да се сдобием с акне. По-добре е да се използват хартиени кърпички или да оставим лицето ни да се изсуши само.

2. Използваме мръсни четки

Кога беше последният път, в който измихте четките, с които се гримирате? Те са любим дом на бактерии и микроби, които пренасяме постоянно на лицето си.

3. Хапваме солено

Солта е важен електролит, но когато е в допустими граници - 2300 милиграма на ден. Прекаляването води до проблеми с кръвно, което от своя страна се отразява зле на кожата ни.

4. Самобръсначки под душа

Изглежда нормално да оставим самобръсначката на мястото, на което я използваме най-често, но влагата скъсява живота й. Затова по-добре я подсушете и приберете в шкаф, след като я използвате.

5. Топли душове

Всички обичаме да релаксираме под душа, особено след дълъг работен ден, но топлата вода изсушава кожата и изтънява косата. 

6. Сресваме косата, докато е мокра

След измиване на косата, порите на скалпа са разширени. Ако сресвате косата си веднага след душ, ще загубите много повече коса, отколкото по принцип.

7. Не сменяте често калъфа на възглавницата

Ако се чудите защо имате пъпки по лицето, отговорът може да е по-близо от очакваното. Сменяйте калъфа на възглавницата на 2-3 дни, за да не рискувате бактериите да направят щети на кожата ви.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2020 Tvoia.Net