Маска за лице с куркума за всяка кожа

11-04-2018

Наричана 'златната съставка на живота', куркумата е верен приятел на блестящата кожа и подходяща добавка към всяка маска за лице и тяло. Тази подправка, с която сме свикнали да приготвяме къри, всъщност е сред тайните на Аюрведа. Тя е използвана като средство за разкрасяване векове наред в Индия.

Куркумата има изключителни противовъзпалителни и анти-септични свойства, агентите й забавят стареенето и я правят отлична маска за всеки тип кожа. Тази златна подправка е много ефективен лек срещу акне, тъй като тя има силни антибактериални свойства и това помага и избледняване на старите белези от акне.

Маска с мляко, мед и куркума за нормална и суха кожа

Хидратира и омекотява кожата благодарение на млякото. Медът изравнява тена и подсилва действието на куркумата. Тази комбинация енергизира, успокои и изглади кожата на лицето, която ежеминутно е подложена на влиянието на външни фактори.

Необходими са: ¼ ч. л. куркума; 1 ч. л. прясно мляко; 1 ч. л. мед

Приложение: Използвайте маската веднъж седмично. Нанесете върху почистена кожа и оставете да действа 5-10 минути. Отстранете с хладка вода.

Маска с авокадо и куркума за мазна, смесена и проблемна кожа

За почистване, подхранване и хидратиране на кожата, използвайте тази невероятна маска за лице. Авокадото ще затегнете порите на кожата, ще я подхрани и същевременно хидратира сухите участъци.

Киселото мляко, богато на витамини и цинк, лекува акне, черни точки и гнойни пъпки. Почиства дълбоко порите и премахва излишния себум.

Необходими са: ¼ ч. л. куркума; 1 ч. л. кисело мляко; 1 с. л. намачкано зряло авокадо

Приложение: Намачкайте зрялото авокадо с вилица или направо разбийте всички съставки с блендер. Нанесете на лицето и оставете за 10 минути.

Маска с лимон и куркума за мазна кожа и изсветляване на петна

Лимонът има анти-бактериални свойства, които убиват бактериите, отговорни за появата на акне, пъпки и подкожни гнойни депа. Той действа срещу запушени пори и замърсяване.

Необходими са: ¼ ч. л. куркума; ½ ч. л. лимонов сок; 1 с. л. мед

Приложение: Смесете съставките и в случай, че сместа е рядка добавете малко оризово брашно. Нанесете и останете с маската 15 минути, но не я оставяйте да изсъхне върху лицето. Измийте с хладка вода.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net