Не се усмихвайте за селфи

14-05-2017

Ако искате да изглеждате млади на селфитата, то в никакъв случай не трябва да се усмихвате пред камерата на смартфона, съветват канадски специалисти. Камерата добавя три допълнителни години на усмихнатите лица.

Те припомнят, че на човек активира допълнително 25 мускула на лицето при усмивка. Актът на усмивката носи много позитиви, пишат от БТА. Тя ни кара да изглеждаме щастливи и достъпни, освобождава ендорфини, които допълнително стимулират нашето настроение.

Но всички тези ползи рязко се губят, когато става дума за селфита. При усмивка и приближен обектив добавяме три години и половина към реалната си възраст. Това се дължи на факта, че при усмивка се акцентира върху бръчките на лицето и най-вече тези около очите.

За да изглеждаме добре на снимки, трябва да следваме примера на Виктория Бекъм. Тя винаги придава на лицето си неутрално изражение, когато застане пред обектива. Другият начин да изглеждаме млади на снимките е да изглеждаме съвсем леко нацупено-учудени, съветва Мелвин Гудейл от университета в Западно Онтарио.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net