Кои са най-подходящите нюанси за вашия цветови тип

26-02-2016


Подбирането на цвета на женския тоалет е цяло изкуство, затова модните експерти дават някои ценни съвети.

Белият цвят отива на всички жени, той се съчетава с всички останали багри. Изключение са жените с бледите лица.

Сивият цвят има горе-долу същото предимство – пасва на жени от всяка възраст, дори независимо от недостатъците на фигурата, примерно от пълнотата. Той също може да се съчетае с другите цветове и техните оттенъци, на най-добре се комбинира с черния и червения цвят.

Черният цвят също върви за всички женски възрасти и независимо от фигурата. Той е подходящ и за всички светли тонове.

Червеният цвят на свой ред отива на брюнетки с матова кожа на лицето. Те могат да носят червена рокля или червен жакет, както и блуза в комбинация с бяла, сива или черна пола. Към една лятна червена рокля ще пасне и една бяла чанта. Но червеният цвят не е изключителна привилегия на брюнетките. Ако една блондинка е млада, със свеж и нежен цвят на кожата на лицето, тогава червеният, кораловият или рубиненият цвят още повече ще подчертаят нейните естествени цветове.

Синия и светлосиният цвят пасват на блондинки със светла кожа. Те добре се комбинират с белия, сивия, бледо жълтия, понякога и с черния цвят.

Жълтият цвят подхожда на брюнетките с матова, но не бледна кожа. Mоже да се съчетае и с кафявия, зеления и синия цвят с различни интензивност. Понякога жълтият цвят много върви на блондинките. В този случай той пасва на най-светлия тон на косите и е необходимо да бъде допълнен с друг контрастен цвят.

Зеленият цвят отива и на брюнетките, и на блондинките. Тъмните и светлите му оттенъци са съчетават с жълтия, сребристосивия цвят, всички оттенъци на кафявия цвят и слоновата кост. Последните комбинации най-много пасват на тъмнокоси жени. На рижавите коси най-добре стоят лилавите тонове и зеления цвят със средна сила. Жените с кестеняви коси може да използват цветовете и на брюнетките, и на блондинките, но при условие, че дрехата и украшенията съответстват на косите.

Чистият жълт и яркочервеният цвят не се препоръчват на брюнетката. Топлите тонове на дрехите пък се препоръчват за жените с побеляващи коси.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net