Еликсир от сминдух срещу косопад

16-09-2013

От векове семената от сминдух са широко разпространена подправка в родното му Средиземноморие, но се добива и в Индия, Египет, Непал, Пакистан, Мароко и Китай. Този източен еликсир е незаменимо средство за предотвратяване изтъняването, загубата на коса и оплешивяването. Приложени по правилния начин семената също така ефективно лекуват пърхот и помагат за растежа на нова коса.

Маската за коса със сминдух е подходяща за суха или изтощена коса, особено за тези, които имат проблеми с косопада и пърхота.

Продукти:

2 с.л. семена от сминдух
1 с.л. кокосово масло
2 ч.ч вода

Приготовление:

Кипнете водата, добавете семената от сминдух и оставете да поври 10 минути. Махнете от огъня и оставете да престои една нощ.

Разбийте сместа в блендер, докато се получи гладка смес. Добавете кокосовото масло и отново разбийте.

Приложение:
Навлажнете косата и нанесете от сместа като я разделяте на кичури и втривате внимателно в корените. Може да прилагате с ръце или с четка за боядисване. Покрийте косата с найлонова шапка и останете така 30-40 минути. Добре е да се следи маската да не изсъхва напълно върху косата, защото измиването след това е трудно.

Изплакнете с топла вода и шампоан, както обикновено. Не е необходимо нанасянето на балсам или маска. Процедурата е малко трудоемка, но си струва. Накиснат във вода, сминдухът произвежда естествени вещества, които придават блясък на косата.

Семената от сминдух ще влязат в употреба, не само за красивия вид на косата ви, но и при болки в гърлото, повишено кръвно налягане, проблеми с кръвната захар, преумора или проблеми със стомаха.

Добавяйте щедро от природния еликсира към вашите ястия.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net