Грим за блондинки

02-11-2015

За жените със светли коси имат характерна красота, която трябва да бъде подчертана по специфичен начин.

Изборът на козметика трябва да се съобрази освен с нюансите на косата и с цвета на кожата и на очите, пише БГНЕС.

Блондинките със зелени очи

Моливът за очната линия и за веждите трябва да бъде кафяв. За грима е задължително да се избягват хладните оттенъци, най-подходящ е кафявият, сиво-кафявият, златистият, прасковеният и тъмнозеленият цвят.

Блондинките със сини очи

На тях идеално им стои сивият, синият и виолетовият цвят. Важно е съчетанието с косата. За блондинките с меден оттенък на косите подхождат сребристите, сини и светлосини сенки. Тушът трябва да е със син или кафяв цвят.

За класическите блондинки със светла, понякога и бледа кожа, пудрата трябва да бъде в розово-телесен или с розово-светъл оттенък. Червилото е светлорозово или розово-коралово.

За блондинките с рус и тъмно рус оттенък на косите има отделна цветовата гама. Сенките могат да бъдат с небесносин цвят, а пудрата – розово-телесен или смесен прасковен и бял цвят. Желателно е да се използва светла пудра със следните оттенъци: розово-златист и светлорозов, а за вечерния грим – цвят корал.

Притежателката на пепеляв оттенък на косите със сини очи трябва да използва по-топлите оттенъци. Пудрата трябва да бъде с розово-телесен цвят с преобладаващ телесен елемент. Сенките да бъдат със синкави или небесносини тонове. Освен това светлата кожа и пепеляви коси отлично се съчетават със светлошоколадовите и бронзовите оттенъци. Най-подходящата пудра за този тип е с прасковен, коралов и розов оттенък.

Блондинките с кафяви очи

На тях идеално ще им подхождат всички оттенъци на бронзовия, златистия и кафявия цвят. Обикновено кафявите очи се срещат при блондинките с пепеляв оттенък на косите. Именно поради това те нямат много варианти. Аристократичен вид на този тип блондинки ще придадат бронзовата и розовата пудра на лицето. Що се отнася до сенките, желателно е да бъдат със син, сив и бронзов оттенък, а също с кафяви тонове.

За блондинки със сиви очи

За тях препоръките са, както при дамите със сини очи. Ако жената е с пшеничен цвят на косата, ще й пасне розово-телесна или светлорозова пудра, като и сини, светлосини и сребристи сенки. Тези оттенъци създават нещо като воал около очите и смекчават макиажа. Подходящото червило е с коралови или розови оттенъци.

Притежателките на пепеляви коси не трябва да имат светъл грим. Те може да използват жълтеникави и бронзови оттенъци. Тонът на пудрата може да бъде жълто-розов или светлорозов. Тушът и моливът трябва да са кафяви.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net