Оризовата вода - древна тайна за блестящата кожа и коса

08-07-2020

Следващият път, когато варите ориз, помислете дали да изхвърлите водата. Оризовата вода е богата на минерали и витамини, които се отразяват фантастично върху красотата на кожата и косата. Тя е една от тайните за красота на японските гейши и използвана векове за оздравяване и озаряване вида на азиатските жени.

Отварата е богата на витамини от групата В, които насърчават растежа на клетките, забавят стареенето и стимулират притока на кръв.

Тя е перфектната съставки в маски за стягане на порите и за блясък на кожата на лицето, защото има овлажняващи и антиоксидантни свойства. Оризовата вода е перфектната съставка за продукти за красота, за поддържане добрия вид на кожата и косата.

Как да използваме оризовата вода?

  • Като хранителна добавка – можем да я изпием всеки ден
  • Ежедневно изплакването на лицето – честата употреба на оризова вода прави кожата мека и изравнява тена
  • Замества тоника за лице – почиства кожата от токсини и нечистотии. Свива порите и оставя лицето освежено.
  • За измиване на косата – изплакването на косата с отвара, я оставя заздравена и бляскава (след оризовата вода, трябва да се изплакне и с топла вода)
  • Задължителна съставка в маските за лице и коса – която и да е вашата рецепта за домашна маска, няма да сбъркате ако към нея добавите оризова вода. Маска за лице може да направите като потопите памучна кърпа за 10 минути в съд с оризова вода. Изстискайте излишната течност и поставете върху лицето си. Оставете компреса 15 минути върху лицето си.

Как да си направим оризова вода?

Достатъчно е когато варите ориз да сложите повечко вода, която после да приберете в чист съд за съхранение и след това да използвате за козметичните си цели.

Това е единият вариант, но за да се сдобиете с чиста оризова вода трябва да извлечете най-полезните вещества на зърното, за да ги използвате, вместо да ги изядете. За целта залейте 1/2 чаша ориз с 1 чаша студена вода. Разбърквайте в продължение на пет минути и прехвърлете водата в чист контейнер. Сега вече може да се развихрите.

Опитайте с различни видове ориз – черен, червен, зелен, басмати, жасминов и т.н., те имат различни вещества в състава си.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net