"Дзеня" и "Гучи" закриха Седмицата на модата в Милано

20-07-2020

Промените в модните ревюта, провокирани от пандемията от новия коронавирус, бяха показани в пълния си блясък в последния ден на първата Дигитална седмица на модата в Милано.

Модна къща 'Ерменеджилдо Дзеня' представи новата си колекция и отбеляза 110-ата си годишнина с хибридно физическо и дигитално шоу. Луксозният мъжки моден бранд бе подготвил седем минутен запис на модели, които дефилират на подиум в природен парк от сто квадратни километра, основан в Северна Италия през 30-те години от създателя на модната къща

Ерменеджилдо Дзеня. След това моделите показват историческата тъкачница на компанията, стари машини и архиви.

Идеята бе да се представят естествените материи на компанията, която навършва 110 години.

Планираното за юни честване на годишнината бе отменено заради коронавируса. 'Вместо това празнувахме тихо, сами', каза изпълнителният директор на компанията Джилдо Дзеня, трето поколение начело на модната къща, притежавала някога забележителната една трета от пазара на луксозни мъжки облекла.

С триминутно дефиле на покрива на тъкачницата бяха представени и тридесет модела от колекцията спортни облекла на бранда за пролет/лято 2021 г.

'Това може да е шоуто на бъдещето', каза дизайнерът на 'Дзеня' Алесандро Сартори на живо пред журналисти.

Той си представя как занапред колекциите ще се промотират със запис от творческия процес в модната къща, последван от дефиле на живо пред доста по-малобройна публика от обичайните 800 гости.

Модна къща 'Гучи', която вече обяви, че ще намали дефилетата до две за година, представи двадесетминутно видео 'Епилог', в което дизайнерите бяха модели. Нестандартният подход дава възможност за рядък поглед към творческия процес в модната къща. Модната къща не бе организирала представяне на живо, а вместо това бе заложила на малобройни партита в различни градове, сред които Милано, Париж, Барселона, Шанхай и Москва, за да представи 'Епилог'.

'Казано накратко, колекцията е краят на един експеримент', каза творческият директор на бранда Алесандро Микеле. 'Тя е опит да използваме модата като пространство, в случая като експериментална лаборатория. И това е моят експеримент'.

Донатела Версаче, която реши да се присъедини към първата дигитална модна седмица в последния момент, бе поканила британския рапър Ай Джей Трейси да представи ново парче заедно с колекцията й. Рапърът се появи в костюм с принт, имитиращ змийска кожа, в какъвто беше и моделът Анок Яй, която изпълни акробатичен танц.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net