Колекцията на Gucci взриви с провокация Седмицата на модата в Милано

20-02-2020

За представянето на колекцията си за сезона есен/зима 2020 - 2021 г. модна къща Gucci показа кулисите на дефилетата си, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Гримьорки и коафьори се грижат за външния вид на седнали пред огледала манекенки по пеньоари.

Творческият директор на модната къща Алесандро Микеле също са появи за малко там.

'Не става дума за шоу, а за работата ни, която сякаш представя атракционен парк на модата, но всъщност разкрива свещен ритуал, който всички ние извършваме всеки нов сезон', поясни дизайнерът.

От другата страна на кулисите върху кръгъл подиум на фона на музика от 'Болеро' на Равел манекенки се обличат подпомогнати от асистент дизайнери. След като са се облекли, те застават неподвижно върху подиума, който се завърта като въртележка.

В колекцията преобладават ярките цветове. Вниманието привлякоха облекла, вдъхновени от модата през 70-те години на миналия век, раирани моряшки блузи, рокли от тюл с волани, напомнящи кабаретни тоалети. Показани бяха също костюми, включващи сака в комбинация с клош панталони.

'Алесандро винаги е изтъквал работата на екипа си и се е увличал по екстравагантното. Всичко се върши не само от един човек. Микеле се отнася с огромно уважение към асистентите си', каза френската актриса Лу Дойон.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2020 Tvoia.Net