"Бърбъри" показа в Лондон колекцията си, вдъхновена от викторианската епоха

17-09-2019

За третата си колекция за 'Бърбъри' за сезона пролет/лято 2020 г. италианският моден дизайнер Рикардо Тиши е заложил на традиционните за модната къща тренчкоти, но е добавил също стрийт облекло, предаде Франс прес. Колекцията бе представена в рамките на Лондонската седмица на модата.

През март 2018 г. Тиши, който е работил за 'Живанши', наследи Кристофър Бейли на поста творчески директор на 'Бърбъри', като имаше за цел да възроди британската модна къща, основана през 1856 г. Измина една година от представянето на първата колекция на Тиши за 'Бърбъри' в Лондон и изглежда, че 45-годишният дизайнер е открил правилната насока. 'През първия сезон научих азбуката, през втория започнах да пиша, а през този сезон имам чувството, че пиша книга за онова, което извършвам в 'Бърбъри', каза той.

Колекцията е вдъхновена от викторианската епоха, през която е основана модната къща. Силуетите са пристегнати в кръста и с богато украсени ръкави. Вниманието привлякоха тренчкоти в пясъчножълто, които са къси отпред и дълги отзад, като донякъде напомнят рединготи. Жените носят рокли с украса от дантели и с буфан ръкави, както и ризи с отворени отпред ръкави или с украса от пера. За мъжете са предвидени костюми в сиво, синьо или пясъчножълто, пристегнати с колани в кръста, тренчкоти, но също стрийт облекла. Мъжете носят също парки и пуловери с качулка. Колекцията включва и шалчета с животински принтове. Преобладаващите цветове са сиво, черно и бежово с акценти в охра, розово, червено и синьо.

Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха главната редакторка на сп. 'Вог' Ана Уинтур, актрисата Изабел Юпер, певиците Дуа Липа и Карла Бруни, манекенките Джиджи и Бела Хадид, Ирина Шейк.

'Искаме да продължим да създаваме луксозни тоалети, без да забравяме стрийт облеклото', отбеляза дизайнерът.

 
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2020 Tvoia.Net