Versace, Givenchy и Coach трябваше да се извинят на Китай

13-08-2019

Модните къщи „Живанши”, „Версаче” и „Коуч” трябваше да се извинят за това, че са пуснали в продажба фланелки, в които са накърнили териториалната цялост на Китай, предаде Франс прес.
 
Инкриминираните артикули представят Тайван и Хонконг като самостоятелни държави, докато официален Пекин ги счита за своя територия.

Италианската марка си навлече неприятности от страна на китайските власти, след като пусна фланелки с надписи на градове, следвани от държавите, в които те се намират. Като например - Париж-ФРАНЦИЯ, Шанхай-КИТАЙ. Дотук добре, но когато се споменава Хонконг, не следва държавата КИТАЙ, а е изписано отново ХОНКОНГ. Това се стори обидно на Пекин, след като бившата британска колония отново бе включена в състава на КНР през 1997 г.
 
Модна къща 'Версаче' (Versace) беше разкъсана от критики в социалните мрежи заради гафа, съвпаднал с продължаващите протести в Хонконг, които силно изнервят китайските власти.

Неприятностите не подминаха и френската модна къща 'Живанши' (Givenchy) и американската 'Коуч' (Coach). Техните фланелки навеждат на мисълта, че Хонконг и Тайван са независими от Китай територии. В същото време Пекин продължава да претендира за това, че Тайван е негова територия, въпреки че островът се управлява отделно от 1949 г. насам.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net