Във Великобритания пуснаха бронзови обувки за цветнокожи балерини

08-11-2018

Във Великобритания пуснаха бронзови обувки за цветнокожи балерини. Те са по проект на танцовата школа „Черен балет“ и ще бъдат изработени от компания, която е лидер на пазара в областта. Традиционните розови обувки ще бъдат заменени от такива в бронзово и кафяво. С това визията на цветнокожите балерини ще се подобри, уверяват дизайнерите.

Сайра Робинсън:
„Мисля, че това е невероятно. Времената се променят и има толкова много цветове. Не бива да се ограничаваме. Балетът трябва да бъде достъпен за всички, независимо от етническия им произход“.

Мари Астрид Менс:
„Когато получих тези прекрасни обувки се почувствах истинска късметлийка. Първите ми обувки бяха много розови и въобще не отиваха на цвета на кожата ми. Сега всичко е по-различно. Една такава малка промяна ме кара да искам да съм по-добра, когато танцувам“.

По-рано танцьорите от школата „Черен балет“ са намалявали разликата между цвета на кожата на балерините и цвета на обувките с използването на фон дьо тен върху обувките. Освен тъмнокожи, школата приема и танцьори от азиатски произход.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net