В Дубай бяха представени най-скъпите дамски обувки

29-09-2018

В Дубай бяха представени най-скъпите дамски обувки. Те са направени от кожа и бяло злато и са инкрустирани с повече от 100 диаманта. Обувките-бижу са изложени за продажба в луксозния хотел Бурж ал Араб. Цената е рекордните 17 милиона щатски долара.

Изпълнителният директор на компанията, която представя обувките Хемант Карамчандани, заяви, че е избрал Дубай, защото това е страна с потенциални купувачи.

Хемант Карамчандани
„Тук има доста хора, които могат да си купят обувките. Това е причината, заради която ги създадохме. Дубай е град на милиардери. С наближаването на Дубай Експо през 2020 г. шейх Мохамед инвестира много пари тук. Така че бъдещето е пред нас.“

Идеята за обувките идва от половинката на Карамчандани – 26-годишната Мария Маяри, която е учила мода в Дубай, а сега е артистичен директор в компанията, предлагаща диамантните обувки. Тя забелязала, че на световния пазар има луксозни чанти и дрехи, но не и обувки. В бъдеще ще бъдат предлагани и версии, изработени по желание на клиента. Създателите ще използват още рубин, сапфир и вероятно други скъпоценни камъни за изпълнение на различните поръчки.

Компанията предлага доживотна гаранция на обувките.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net