Жан Пол Готие отново нарушава правилата на Седмицата на модата в Париж

07-07-2018

Антиконформистът Жан Пол Готие представи новата си колекция за сезона есен/зима 2018-2019 г. в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж, съобщиха Ройтерс и Франс прес.
Готие, който разбуни духовете в света на модата през 80-те години на миналия век, винаги е обичал да нарушава правилата. Цигарата, срещу която здравните власти в целия свят водят война, го вдъхнови за създаване на бижута, колиета, обеци, гривни.
Изображения на цигарен дим бяха прожектирани върху бяла завеса, зад която заставаха манекенките, преди да излязат на подиума.

Дефилето започна на фона на песента 'Cigarette' на починалия през април Жак Ижлен. Дори представената в края на дефилето булчинска рокля от зеленикава органза напомняше за кълбета цигарен дим.
Манекенките държаха в ръцете си лули, цигарета или електронни цигари.
Готие се бе постарал в колекцията му да има и нещо за противниците на цигарения дим - някои манекенки носеха маски с надпис 'No smoking'.

Централно място в колекцията зае и смокингът, представен в различни варианти. Преобладаващите цветове в колекцията бяха бяло и черно.
Дизайнерът изпрати също послание за свобода. 'Става дума за свободата да пушиш или да не пушиш', отбеляза той.

Фесът също зае важно място в колекцията. За целта Готие е ползвал услугите на британския шапкар Стивън Джоунс.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net