Красота и Стил  /  Мода

Достойна ли е Кендъл Дженър за модна икона на десетилетието?
02-09-2017
Статия
 Мода

Новината за удостояването на 21-годишната манекенка Кендъл Дженър с наградата „Модна икона на десетилетието” предизвика остро недоволство в социалните мрежи.

Дженър беше избрана за носителка на приза от нюйоркския моден сайт Дейли Фронт Роу. Отличието ще й бъде връчено на 8 септември в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк, съобщава БТА.

Изборът на 21-годишната Кендъл Дженър обаче породи остро недоволство в социалните мрежи. Красавицата е сред най-търсените модели в света заедно със сестрите Джиджи и Бела Хадид и е сред 15-те най-следвани знаменитости в социалните мрежи - само в Инстаграм последователите й са над 83 милиона.

Мнозина обаче поставят под въпрос заслугите на модния подиум на младата манекенка и се питат дали успехите й не са плод единствено на маркетинговия нюх на семейство Кардашиян.

Кендъл Дженър е дъщеря на матриарха на клана Крис Дженър и на бившия олимпийски атлет Брус Дженър, сега Кейтлин Дженър, и е полусестра на риалити звездите, сестрите Кардашиян. Преди през 2009 г. да започнат изявите й на модния подиум, Кендъл се прочува с участието си в семейното риалити шоу.

Телевизионната програма е само част от бизнес империята на Кардашиян/Дженър, оценена на 100 милиона долара и изградена благодарение на остър маркетингов нюх и солидно присъствие в социалните мрежи.

„При наличието на модни икони като Наоми Кембъл и Синди Крауфорд, постигнали всичко благодарение на собствения си труд, какви заслуги има Кендъл Дженър, освен че е част от известен бизнес клан?”, пита недоволна потребителка на Twitter.

Други недоумяват как може Кендъл Дженър да е избрана за „Модна икона на десетилетието”, при положение че преди 10 години е била едва 11-годишна.

Не липсват и недоволни потребители, според които Кендъл Дженър не може да се мери с далече по-заслужилата наградата певица Риана.

Ползвателите роптаят също, че Кендъл е представителка на „ерата на Инстагърлите” и на т.нар. „социално-медийно моделство” - тенденция манекенките да се избират според онлайн присъствието им и броя на последователите им в социалните мрежи.