Шевиците са най-новото вдъхновение на дизайнерите

01-05-2015

Неповторимите с красотата си фолклорни елементи вдъхновяват модните дизайнери за пролетно-летните колекции за 2015 година.

Източноевропейските традиционни носии са уникални със своите цветове, мотиви и шевици. Това е и причината много дизайнери да използват именно тези мотиви в дрехите си.

Френската дизайнерка Изабел Маран, известна със своя бохемски стил, представи вдъхновени от фолклора на Източна Европа шевици върху тъмносиня туника в своята ваканционна колекция за 2015 година, предаде БГНЕС.

Шарки, напомнящи шевици, могат да се видят във всякакъв вид облекло и аксесоари, включително върху обувките. Моделите изглеждат едновременно различно и стилно, пренасяйки в 21 век автентичния дух, традиция и идентичност на източноевропейците.

Италианските дизайнери от модна къща „Валентино” също затвърдиха тази тенденция по време на Седмицата на модата в Париж. Творческите директори на бранда Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли, представиха женствена и романтична смесица от изкуство и култура, подчертавайки естествената красота на източноевропейката.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net